Geschiedenis

De geschiedenis van ons bedrijf gaat vele jaren terug naar 1 maart 1966. Destijds startte Johan Aaltink zijn eigen autobedrijf op 18-jarige leeftijd bij zijn ouders in de schuur. Na een aantal jaren van hard werken kocht hij aan de overkant van de straat een perceel grond waarop hij een autobedrijf en tankstation bouwde. Het bedrijf groeide en er werden zowel nieuwe auto’s van de merken Mitsubishi en Hyundai verkocht als gebruikte auto’s. Daarnaast had het de functie als dorpsgarage, waar vele Nijverdallers hun auto lieten repareren en onderhouden. Een vriendelijk en vertrouwd familiebedrijf.

De eerste Daewoo in Nederland

In 1995 startte Ewald Aaltink, na zijn studie te hebben afgerond, als één van de eerste Daewoo dealers in Nederland. In een klein gehuurd pand gelegen aan de Grotestraat in Nijverdal verkocht Ewald de auto’s en ze werden onderhouden en gerepareerd bij Johan aan de Brakenbeltsweg.

Een nieuwe locatie

De verkopen gingen voortreffelijk: van 85 nieuwe Daewoo’s in 1995 tot enkele honderden in de jaren daarna en dat succes leidde tot de noodzaak om uit te zien naar een groter pand. Wij besloten in 2004 om beide bedrijven samen te voegen en bouwden het fraaie pand aan de Marie Curiestraat. Een jaar later ging door de overname van de fabrieken door General Motors Daewoo over in Chevrolet en deed een tweede merk zijn herintrede: Mitsubishi. Tot op heden is dat, gezien de verkoopresultaten, een uitstekende keuze gebleken.

Garant Occasions

Sinds juli 2011 zijn wij aangesloten bij Garant Occasions, waarmee de kwaliteit van gebruikte auto’s gewaarborgd is. Garant Occasions gaat een stuk verder dan de standaard Bovag garantie. Is een auto Garant Occasions-gekwalificeerd, dan heeft hij een kwaliteitslabel op het hoogste niveau. Dat label wordt verkregen op basis van een zeer uitgebreide controle op meer dan 140 onderdelen. Wie een Garant Occasions-auto koopt, heeft – naast andere voordelen zoals maatwerk financieringsmogelijkheden – recht op minimaal 12 maanden technische en mobiliteitsgarantie, de hulp bij pech onderweg.