Milieu

De verbetering van het milieu gaat ons allemaal aan. Ook de autobranche. Te beginnen met de autofabrikanten. Zij ontwikkelen steeds meer auto’s met minimale CO2-uitstoot en met alternatieve brandstoffen.

Mitsubishi en het milieu.
Mitsubishi Motors heeft de afgelopen jaren steeds zuinigere en schonere motoren ontwikkeld, die een lagere CO2-uitstoot uitstoten.
In juni 2009 publiceerde Mitsubishi Motors Corporation zijn ‘Environmental Vision 2020’, de richtlijn voor de ontwikkeling van nieuwe, schonere modellen. Doelen die Mitsubishi Motors Corporation in 2020 wil hebben bereikt, zijn:

  • minimaal 20 procent van het totale productievolume moet bestaan uit elektrisch aangedreven auto’s (volledig elektrisch, EV, en Plug-in Hybride);
  • de CO2-uitstoot van nieuwe modellen moet 50 procent lager zijn in vergelijking met die in jaar 2005;
  • de CO2-uitstoot per auto tijdens het productieproces moet ten minste 20 procent lager zijn in vergelijking met die in het fiscaal jaar 2005.

Sinds de baanbrekende, volledig elektrisch aangedreven i-MiEV in 2009 heeft Mitsubishi Motors al grote stappen voorwaarts gemaakt. En in 2013 introduceerde Mitsubishi Motors de Outlander PHEV met een geavanceerde Plug-in Hybride aandrijflijn. In de toekomst wordt het gamma nog verder uitgebreid met meer compleet nieuwe Plug-in Hybride (PHEV), volledig elektrische (EV) en hybride-elektrische (HEV) modellen.

Daarnaast behoren de thans leverbare modellen met ClearTec technologie zoals de compacte stadsauto Space Star, de sportieve Lancer, de stoere ASX en de ruime 7 persoons SUV Outlander tot de zuinigste auto’s in hun klasse! Allemaal voorzien van mooie groene energie-labels.

U ziet het: Auto Aaltink denkt ook aan het milieu!

 

milieu_foto