Sinds 1966 Mensenwerk in Autoland.

Over Auto Aaltink

U vindt bij ons alles rond uw auto en mobiliteit. Of het nu gaat om onderhoud, lease, verkoopadvies, occasions of accessoire-inbouw: onze specialisten staan klaar met raad en daad. Met kennis van zaken en met alle moderne voorzieningen. En vooral met interesse in uw wensen. Dat is waar het bij ons om draait: hoe we u het best van dienst kunnen zijn en blijven.

Auto Aaltink – Mensenwerk in Autoland
1 maart 1966

Op deze datum startte Johan Aaltink op 17 jarige leeftijd met 1.000 gulden geleend geld van zijn vader zijn eigen autobedrijf thuis aan de Brakenbeltsweg in Nijverdal bij zijn ouders in de schuur. Hij kocht zijn eerste Duitse schade auto, repareerde deze en verkocht hem weer. Het begin was er!

Aan de overkant

Na een aantal jaren van hard werken kocht hij aan de overkant van de straat een perceel grond waarop hij een autobedrijf en tankstation bouwde. Het bedrijf groeide en er werden nieuwe auto’s van de merk Mitsubishi verkocht als gebruikte auto’s. Daarnaast had het de functie als dorpsgarage, waar vele Nijverdallers hun auto lieten repareren en onderhouden en was er een autoshop. Een vriendelijk en vertrouwd familiebedrijf.

Tankstation Spoorstraat

Eind jaren zeventig groeide het bedrijf van Johan en nam hij het bemande tankstation aan de spoorstraat van Wibbelink over. Naast brandstof was er ook een autoshop met heerlijk eten, snoepgoed, ijs en drinken.

Officieel Hyundai dealer

Naast het Mitsubishi sub-dealerschap werd Johan dealer van het toen voor Nederland totaal nieuwe automerk: Hyundai. De zaken gingen voortreffelijk waarbij Johan na enkele jaren besloot als exclusief Hyundai dealer verder te gaan en te stoppen als Mitsubishi sub-dealer.

De eerste Daewoo in Nederland

In 1995 startte Ewald Aaltink, na zijn studie te hebben afgerond, als één van de eerste Daewoo dealers in Nederland. In een klein gehuurd pand gelegen aan de Grotestraat in Nijverdal verkocht Ewald de auto’s en ze werden onderhouden en gerepareerd bij Johan aan de Brakenbeltsweg.

Tango tankstation

Toekomst plannen werden gesmeed. De beide bedrijven van Johan en Ewald werden samengevoegd: Auto Aaltink was ontstaan er werd grond gekocht voor de nieuwbouw, waarop als eerste een volledig onbemand en super voordelig Tango tankstation werd gebouwd.

Nieuwbouw Marie Curiestraat

31 augustus 2004 de opening van ons totaal nieuwe moderne autobedrijf. Een grote showroom van maar liefst 1100 m2, een werkplaats met ruimte voor 10 monteurs en dat alles op een perceel van 6.000 m2. We kunnen weer een tijd vooruit.

Officieel Mitsubishi dealer

Het merk Daewoo wordt overgenomen door General Motors welke de merknaam veranderde in Chevrolet. En het merk Mitsubishi deed zijn herintrede, dit maal als officieel dealer.

Johan zwaait af

Na 45 jaar hard te hebben gewerkt besluiten Johan en zijn vrouw Marian het rustiger aan te gaan doen. Ze gaan met pensioen, dit en het 45 jarig bestaan werd groots gevierd.

Bijzonder moment Mitsubishi PHEV

En toen was er de Mitsubishi Outlander PHEV. Het moment dat de plug in hybride technologie doorbrak op de Nederlandse automarkt. Mede door de overheidssubsidies verkochten we meer dan 225 nieuwe Outlanders welke in anderhalve maand moesten afleveren. Een bijzondere nooit te vergeten ervaring!

Officieel Fiat dealer

Nadat Chevrolet heeft doen besluiten de Europese markt te verlaten kwam er in eind 2015 het merk Fiat voor in de plaats, zowel met personen als bedrijfsauto’s. Dat laatste natuurlijk als erg mooie aanvulling op onze activiteiten.

50 jarig bestaan

In 2016 werd het 50 jarig bestaan, gecombineerd met de start van ons Fiat dealerschap groots gevierd tijdens een drie dagen durend Italiaans Lifestyle Event. Alles op het gebied van Italië: Eten, Drinken, Shoppen en natuurlijk auto’s. Dit evenement trok ruim 1.500 bezoekers.

 • 1966
 • 1970
 • 1979
 • 1982
 • 1995
 • 2002
 • 2004
 • 2005
 • 2011
 • 2013
 • 2015
 • 2016

Ons team

Ewald Aaltink - Algemeen directeur

Ik ben getrouwd met Daniella. Samen hebben wij 2 dochters Julia en Robijn. Naast mijn drukke baan vind ik het heerlijk om in de vrije tijd van mijn gezin te genieten. Gezellig een dagje weg of heerlijk op vakantie. Naast mijn bedrijf en gezin geniet ik van mensen om mij heen en organiseer mede met vele vrijwilligers leuke activiteiten en evenementen. Zo ben ik voorzitter van de Stichting Bruisend Nijverdal welke naast de festiviteiten op Koningsdag ook de jaarlijkse feestweek organiseert. Ben ik oprichter en bestuurslid van ons lokale hardloopfeest de CityRun Nijverdal en mag ik jaarlijs mijn intrede doen als onze Nijverdalse Sinterklaas.

Gerbrand van der Veen - Serviceadviseur

Samen met mijn lieve partner Jeannette woon ik in Dalfsen in een door ons opgeknapte oude boerderij. We houden van zee, strand en zon maar zijn in alle seizoenen aan de kust te vinden. We trekken graag rond met ons campertje maar zijn ook graag op eigen erf. We genieten van het buitenleven, de zon en wind, van de moestuin en de vrucht- en notenbomen en vinden het heerlijk onszelf en anderen te verblijden met producten van eigen bodem.
Maak me graag druk over het milieu en duurzaamheid en probeer d.m.v. elektrisch autorijden, warmtepomp, en gebruikt van biologische en ecologische producten mijn steentje bij te dragen aan een leefbare omgeving voor de komende generaties.
Als geboren autoliefhebber van jongs af aan werkzaam in het autovak. Na in nagenoeg alle soorten automotive-functies ervaring te hebben opgedaan, nu bijzonder op mijn plek als serviceadviseur bij dit sociale familiebedrijf waar de klant nog ECHT centraal staat (Mensenwerk in Autoland!).
In deze aftersales-functie de ideale balans gevonden tussen techniek en klantencontact.

Emiel Boerkamp - Verkoopadviseur

Ik ben Emiel Boerkamp en mijn functie is verkoopadviseur.
Ik ben 38 jaar en werk sinds maart 2019 bij Auto Aaltink. Van kinds af aan heb ik al een passie voor auto`s en techniek gehad. De kans die mij geboden is om aan de slag te gaan in deze branche heb ik daarom met 2 handen aangepakt. Ik kan mijzelf vinden in dit mooie bedrijf met passende slogan “Mensenwerk in Autoland”. Dit is wat ik het geweldig vind aan dit werk. Werken met mensen en ze met het juiste gevoel in één van onze auto`s laten wegrijden.

Guido Ruiter - 1e Autotechnicus / Magazijnmanager

Ik ben al sinds 2000 nog dagelijks met veel plezier in dienst bij Auto Aaltink. Als magazijnmanager en eerste monteur met APK is dit een drukke bezigheid waar ik veel voldoening uit put. Vooral het werken in een leuk en gezellig team spreekt mij aan. Ik woon samen met mijn partner Susan en onze kinderen Sem, Merel en Jip, met hen doe ik veel leuke dingen. Daarnaast heb ik ook nog tijd voor mijn grote passie rallysport. Oh ja, zou ik bijna nog mijn grootste hobby vergeten: barbecueën. Dit doe ik dan ook geregeld samen met mijn familie en vrienden.

Wouter Stegeman - 1e Autotechnicus

Woonachtig in Almelo met Marlies en onze kinderen Elle, Olivier en James in een gezellige jaren ’30 woning. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met m’n gezin, sport ik graag, of sta ik in de keuken om wat lekkers te koken/eten.. Ik ben als automonteur begonnen omdat ik vroeger sleutelen aan auto’s en brommers al mooi vond. Mijn eerste auto was een oude Peugeot en daar moest zoveel aan gebeuren dat ik daarmee de autotechniek goed onder de knie heb gekregen. Tevens ben ik leermeester binnen het bedrijf en houd me bezig met de begeleiding van leerling-monteurs.

Jordy Bannink - Autotechnicus

Ik woon in het mooie Marle samen met mijn vriendin Laura. In mijn vrije tijd voetbal ik soms bij de plaatselijke voetbalclub, en mag ik samen met de kameraden graag in de bar zitten of een plek om muziek in de ether te brengen. Verder ben ik ’s avonds vooral te vinden in de schuur of om en rond het huis. Ik heb geluk dat ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken namelijk hele dagen aan auto’s te sleutelen. En door het constante verandering in het vak altijd nieuw en interessant blijft en uitdagend .

Dylan Wigger - Autotechnicus

Ik woon in Borne, samen met mijn ouders en mijn broertje. In mijn vrije tijd knutsel ik graag aan van alles wat een motor heeft. Mijn hobby’s zijn autorodeo en muziek de ether in slingeren. In het weekend vind ik het leuk om naar tentfeesten, de stad of naar een geheime zender te gaan. Samen met mijn vrienden demonteren/monteren we ook graag auto’s om er iets leuks of aparts van te maken. Ik sleutel al vanaf kinds af aan, aan brommers en auto’s zodoende dat mijn passie daar ligt.

Roy Lammers - Autotechnicus

Woonachtig in het bosrijke Notter bij mijn ouders op het familiebedrijf De Grimberghoeve. Ik werk een aantal dagen in de week in deze mooie/gezellige garage, alle andere dagen van de week werk ik op het familiebedrijf waar ik steeds meer bij in groei. Ik sleutelde van jongs af aan al aan brommers en andere machines, daardoor is mijn passie voor techniek flink gegroeid en heb ik er voor gekozen om de opleiding auto technicus te doen. Inmiddels ben ik al 2 jaar klaar met de opleiding en werk bij Auto Aaltink. In mijn vrije tijd ben ik vaak bij vrienden en veel tussen de dieren.

Miranda Veldman - Administratief medewerkster

Sinds november 2004 ben ik parttime werkzaam bij Auto Aaltink en verzorg ik hier de dagelijkse boekhouding. Het werk bevalt me hier uitstekend in deze “mannenwereld”, waar een prima sfeer hangt. Ik ben getrouwd met John en samen hebben we twee dochters, die inmiddels het huis al uit zijn. In mijn vrije tijd zing ik bij Popkorn en maak ik graag een lange boswandeling met de hond.

Daniella Aaltink - Administratief medewerkster

Ik ben getrouwd met Ewald. Na ruim 15 jaar na onze eerste ontmoeting elders te hebben gewerkt, hebben we de knoop doorgehakt. Sinds april 2014 ben ik parttime werkzaam binnen ons bedrijf. Mijn werk bestaat uit een gedeelte administratie en ondersteunende werkzaamheden voor verkoop & aftersales. We werken in een gezellig, hecht team. Samen hebben we 2 dochters Julia en Robijn en onze huisvriend hond “Polle”. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en bootcamp. Ook kijk ik graag naar mooie (Nederlandse) series en naar een goede film. Daarnaast vind ik het heerlijk om er met mijn gezin op uit te gaan.

Johan Aaltink - Oprichter

Op 1 maart 1966 is mijn hobby mijn werk geworden en ben ik begonnen met een garagebedrijf inclusief tankstation aan de Brakenbeltsweg in Nijverdal. Toen ik mijn vrouw in 1972 heb ontmoet, hebben we dit bedrijf samen verder opgebouwd. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn kleinkinderen waar ik apetrots op ben en van mijn vele hobby’s. Één van deze hobby’s is klussen in en om het huis en bij mijn kinderen. Verder houd ik ervan om samen met mijn vrouw Marianne op vakantie te gaan.

Marianne Aaltink - Oprichtster

Ik ben getrouwd met Johan. Sinds ik Johan heb leren kennen in 1972 ben ik nauw betrokken bij ons bedrijf. Samen hebben we 3 zoons en 4 kleindochters waar we enorm van genieten. Verder houd ik van tuinieren, leuke uitstapjes met de kleinkinderen en af en toe lekker ontspannen op vakantie.

Eén ding willen we hier graag vast benadrukken: in ons bedrijf staan niet de auto’s en de techniek voorop, maar de mensen. Ons bedrijf draait dus om u en uw mobiliteit.

Ewald Aaltink – Trotse ondernemer!
Adres
Openingstijden Showroom
 • Maandag 09.00 - 18.00
 • Dinsdag 09.00 - 18.00
 • Woensdag 09.00 - 18.00
 • Donderdag 09.00 - 18.00
 • Vrijdag 09.00 - 18.00
 • Zaterdag 09.00 - 17.00
 • Zondag Gesloten
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×